Åbningstider 19/06:

Butik : 08.00-10.00 (eller efter aftale)

Serviceafdeling: 08.00-16.00 (pause 12-12.30)

Tlf. 86 32 04 71

16. mar 2021

Tema: Indbrud

Hvordan undgår du indbrud?Vidste du, at kun hvert 12. hus i Danmark er godt sikret mod indbrud? Det viser en undersøgelse fra botrygt.dk, der også viser, at to tredjedele af husene i Danmark vurderes som usikre. Næsten 80% af alle indbrud i Danmark sker i huse – så hvordan sikrer du dit hus mod indbrud? Læs mere her og bliv klogere på, hvordan du mindsker risikoen for indbrud derhjemme.

 

Hvor mange indbrud er der i danmark?

I alt blev der i 2020 anmeldt 17.529 indbrud i Danmark, og generelt set falder indbruddene i danske hjem år for år, viser tal fra Danmarks Statistik. I 2020 blev der anmeldt færre indbrud i private hjem og sommerhuse end nogensinde før siden 1977. Det er blandt andet på grund af corona-pandemien, da mange har arbejdet hjemmefra og været hjemme i ferierne. Det har gjort det svært for indbrudstyvene at komme til uden at møde en beboer, nabo eller forbipasserende på gåtur.

Indbrudstyvene har ikke kunnet søge kompensation for manglende indtjening. Når pandemien aftager, og vi igen begynder at være mere væk hjemmefra, er det derfor vigtigt, at vi sikrer vores huse og værdier.

Hvor mange indbrud er der i dit område?


Ifølge Danmarks Statistik er der i Norddjurs Kommune anmeldt 103 indbrud i private hjem i 2020. I 2019 var tallet 118. I Syddjurs Kommune er der anmeldt 109 indbrud i 2020 mod 204 i 2019. Syddjurs ligger således nr. 31 på listen over kommuner med flest indbrud pr. husstand ud af i alt 98. Her ligger Norddjurs kommune helt nede på plads nr. 75 som en af de kommuner i landet med færrest indbrud.
Generelt er anmeldte indbrud i Region Midtjylland i 2020 faldet med 16,6%.

 

Sikring mod indbrud

Gør risikoen for indbrud mindre ved at sikre dit hus mod ubudne gæster med et alarmsystem og videoovervågning.

Installér et alarmsystem fra SAFE Sikring. Vi sælger alarmer i alle prisklasser med montering fra en af vores sikringseksperter. Vi er ISO 9001:2015-certificeret, som betyder, at vi også er godkendt af forsikringsselskaber.
Vi sælger alarmer både med og uden abonnement. Vælger du et alarmsystem med abonnement, kan der automatisk laves et opkald til vagtcentralen.

Hold øje med huset, når du ikke er hjemme. Med videoovervågning fra SAFE Sikring kan du se, hvad der sker på din matrikel via mobilen. Går alarmen, mens du ikke er hjemme, kan du hurtigt tjekke, om det er noget, du skal reagere på – eller kan nøjes med at sende naboen over at tjekke huset.

Læs mere om: Alarmer eller Overvågning.


Husk også at tjekke, om din lås er har et højt sikkerhedsniveau. Det kan du let selv tjekke, ved at sammenligne din nøgle her: Tjek selv din sikkerhed