Åbningstider 19/06:

Butik : 08.00-10.00 (eller efter aftale)

Serviceafdeling: 08.00-16.00 (pause 12-12.30)

Tlf. 86 32 04 71

Anbefaling fra låsesmeden

Her skal du ikke gemme din nøgle


Der kan være mange gode grunde til at have en ekstra nøgle tilgængelig nær huset. Det kan være en fra familien glemmer sin nøgle eller smækker sig ude, en moster skal hente hunden eller en håndværker skal lukkes ind.

Men vi har ofte en tendens til at gemme nøglen samme sted som alle andre – og det ved indbrudstyven. Her får du fem bud på, hvor du ikke skal gemme nøglen, og hvad du i stedet kan gøre for at sikre, det er de rigtige mennesker, der får adgang til dit hus.

Vores samfund er begyndt at genåbne, og det har indbrudstyven set frem til. Endelig forlader du dit hus mere og i længere tid. Indbrudstyven er nok rimelig tilfreds med, at du måske har gemt en nøgle et sted, så det er let at komme ind.

Vidste du, at hvis tyven finder nøglen, lukker sig selv ind og dermed ikke laver tydelige tegn på indbrud, så er der tale om et simpelt tyveri og ikke et indbrud, hvorfor forsikringen ofte ikke dækker erstatning for smykker, kontanter, guld- og sølvting, værdipapirer, frimærkesamlinger m.v.

5 steder, du ikke skal gemme nøglen

  • Under dørmåtten
  • I en sko udenfor døren
  • I et udvendigt skab, fx der hvor elmåleren sidder
  • Under en potteplante eller lanterne ved dørtrinnet
  • I eller ovenpå en af udendørslamperne

Husk også, at en nøgleboks fra det lokale byggemarked ofte er en gave for indbrudstyven, da den er let at bryde op, og du har endda tydeliggjort, at her er en nøgle tilgængelig til huset.

Hvis du virkelig har behov for at gemme nøglen et sted, er det en god ide at være kreativ – dog ikke så kreativ, at du også gør det umuligt for den rette person at finde nøglen.
Husk også at variere gemmestederne, så der ikke er for mange mennesker, der ved, hvor nøglen er gemt.

 

Låsesmedens anbefaling

Som låsesmed ved vi ikke kun, hvordan man sætter en ny lås i – vi er også dine sikringseksperter.

Vi anbefaler derfor, at du opgraderer din hoveddør med elektronisk adgangskontrol. Specielt hvis du har brug for, at personer uden egen nøgle får adgang til dit hus.

Kort fortalt kan du på den måde styre, hvem der har adgang til dit hus og hvornår, uden at du behøver udlevere en nøgle. Det kan fx være med en midlertidig kode, der deaktiveres, når besøget er ovre eller håndværkeren er færdig.

En elektronisk kodelås kan stå alene eller supplere og effektivisere dit nuværende mekaniske låsesystem. Herved øger du sikkerheden og sikrer, at det kun er de rigtige personer, der får adgang til dit hjem.

Vil du høre mere om elektroniske låse og hvordan du kan sikre dit hjem bedre, skal du ikke tøve med at kontakte os – gerne inden indbrudstyven gætter, hvor nøglen ligger.